HenTho Gin

HenTho Gin is een amberkleurige gin van 44% die zich door zijn eigen karakater moeilijk in een van de 4 klassieke categorieën laat plaatsen.
Deze authentieke artisanale Antwerpse gin wordt geproduceerd in een bescheiden micro-distilleerderij. Hiervoor worden traditionele koperen alambieks gebruikt.
De Typische amberkleur verkrijgen ze door op het einde van de destillatie een kleine hoeveelheid uiterst sterk maceraat van HenTho Gin en jeneverbessen toe te voegen.
Na een rust periode tijdens dewelke de kersverse HenTho Gin zich stabiliseert, wordt deze ambachtelijk gebotteld en verpakt.
De meeste van de 12 voor HenTho gebruikte kruiden en specerijen zijn biologisch geteeld. Enkele hiervan zijn jeneverbes, koriander, vers citroengras, kardemom, zwarte peper, kefirbladeren, engelwortel en vooral veel liefde en passie.

Syndrome tonic is de best bijpassende tonic voor onze Hentho Gin. Het is een zachte tonic die de kruiden van de Hentho Gin mooi naar boven laten komen.
Afwerken met citroengras en veel ijsblokjes.

HenTho Gin is ook in mini flesjes van 4 cl verkrijgbaar .

Hentho gin, The Noah Edition ©

Ter ere van zijn pasgeboren zoon, lanceert meesterdistiller Thomas (HenTho) een gloednieuwe gin. Dat deze ondernemer alles weet van smaken – “hij heeft ook een restaurant in de Scheldestad” – toonde hij al met zijn eerste creatie HenTho die nog altijd vlotjes over de toonbank gaat. Deze ‘Noah Edition’ is een zoetere variant door toevoeging van citroenverbena en gember. Kruidig, pittig en zoet tegelijk: een nieuwe mix in de ginwereld.

Tip: Afwerken met een schijfje gember en een staafje citroengras.

Hentho Gins

HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin
HenTho Gin

Links & downloads

Webshop powered by Marcando